onsdag

Vaniljeboller med sukkertopping.

 Søt gjærbakst, liker de fleste!


 Vaniljeboller med sukkertopping:
24 boller
700 g hvetemel
4 dl melk
50 g gjær(1 pose tørrgjær)
75 g sukker
1 ss vaniljesukker
100 g smør
1/2 ts salt
2,5 dl vaniljekrem kjøpt eller hjemmelaget
*
50 g smeltet smør
1-2 dl sukker
24 muffinsformer (bare vist du vil)
 Smelt smøret ha det i en bakebolle sammen med
 vaniljesukker og salt og den fingervarme melken.
Ha så i hvetemel, sukker og tørrgjær.
Elt  i maskin eller for hånd i minst 5 min.
 Sett deigen til heving i 1 time.
Deigen er ferdighevet når den er blitt dobbel størrelse.
 Del deigen i 24 like deler.
sett frem en skål med vaniljekremen.
 Form boller som trykkes flate med hånden.
Legg en ts vaniljekrem i midten.
Dra endene mot midten, se på bilde,
så vaniljekremen er lukket inne...
 Rull forsiktig til boller,
som settes i muffinsformer, eller rett på en bakepapirkledd plate.
Sett bollene til etterheving i minst 30 min, på et lunt sted.
 Stek bollene i ca 12 min på 200 g.
De skal være lett gyldne. Pass på alle ovner er forskjellige.
 Smelt smør i en liten kumme, og hell sukker i en.
Sett utover muffinsformer.
 Dypp toppen av bollen først i smeltet smør,
så i sukkeret.
 Sett de så i muffinsformene.
De bør spises når de ennå er lune....
Tips:Skal de fryses, 
venter du med å ha på smør og sukker til de skal serveres.