onsdag

Vaniljeboller med sukkertopping.

 Søt gjærbakst, liker de fleste!


 Vaniljeboller med sukkertopping:
24 boller
700 g hvetemel
4 dl melk
50 g gjær(1 pose tørrgjær)
75 g sukker
1 ss vaniljesukker
100 g smør
1/2 ts salt
2,5 dl vaniljekrem kjøpt eller hjemmelaget
*
50 g smeltet smør
1-2 dl sukker
24 muffinsformer (bare vist du vil)
 Smelt smøret ha det i en bakebolle sammen med
 vaniljesukker og salt og den fingervarme melken.
Ha så i hvetemel, sukker og tørrgjær.
Elt  i maskin eller for hånd i minst 5 min.
 Sett deigen til heving i 1 time.
Deigen er ferdighevet når den er blitt dobbel størrelse.
 Del deigen i 24 like deler.
sett frem en skål med vaniljekremen.
 Form boller som trykkes flate med hånden.
Legg en ts vaniljekrem i midten.
Dra endene mot midten, se på bilde,
så vaniljekremen er lukket inne...
 Rull forsiktig til boller,
som settes i muffinsformer, eller rett på en bakepapirkledd plate.
Sett bollene til etterheving i minst 30 min, på et lunt sted.
 Stek bollene i ca 12 min på 200 g.
De skal være lett gyldne. Pass på alle ovner er forskjellige.
 Smelt smør i en liten kumme, og hell sukker i en.
Sett utover muffinsformer.
 Dypp toppen av bollen først i smeltet smør,
så i sukkeret.
 Sett de så i muffinsformene.
De bør spises når de ennå er lune....
Tips:Skal de fryses, 
venter du med å ha på smør og sukker til de skal serveres.

5 kommentarer:

  1. Å herlege land:-) dette va fristande! Eg må vise desse til sambuaren! Det er han som er flinkest her i huset med gjerbakst! Han lagar og ein variant av vanilje boller, men uten sukker på toppen! Så desse vil nok han prøve ut! Vi er nokre søtmumsar begge to!
    Dei herlige røde bollene/pannene minner meg om noko lignande mor hadde på kjøkkenet då eg var lita:-) kor har du fått tak i desse?
    God natt:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for koselige kommentarer fra deg Kristine! :) De røde bollene er Green Gate kjøpt her:http://www.frudahl.no/kategori.php?kategori=24&subkategori=72 ....:)

      Slett
  2. Pretty and yummy! Thanks for sharing!

    SvarSlett
  3. Disse var syyyykt gode...Takk for oppskriften :) Disse blir et fast innslag fremover.

    SvarSlett
  4. Hello, new follower here and I’d like to invite you to join me at my weekly Clever Chicks Blog Hop:

    http://www.the-chicken-chick.com/2012/12/clever-chicks-blog-hop-14-baklava.html



    I hope you can make it!

    Cheers,

    Kathy Shea Mormino

    The Chicken Chick

    SvarSlett